Využite 10% zľavu na všetok tovarZískať zľavu 10%

Pes Pomeranian nazývaný aj Boo

Pes Pomeranian nazývaný aj Boo

Nepoznáme plemeno Boo. Veľa ludí plemeno Pomerian nazýva aj Boo. Ale Boo je meno psa, plemeno je pomeranian. Ak ostriháte typického pomeraniana tak môže vyzerať ako Boo
Všetky 3 pomenovania patria medzi známe a zaužívané pomenovania tohto plemena. Ide o plemeno, ako už možno badať, pochádzajúce z Nemecka. Priemerná hmotnosť tohto plemena je 1,4-3,2 kg. Môžu sa však vyskytnúť extrémne psy s hmotnosťou až okolo 15kg. Ide o dlhosrsté plemeno s 2 typmi srsti, podsady a krycej srsti. Po umytí sú pomýliteľné s iným druhom, čivavou.

Stavba tela Pomeriana

Ako sme už spomínali, toto plemeno dosahuje priemernú hmotnosť 1,4-3,2kg. Psy sú zväčša väčší ako sučky. Uši na hlave sú vysoko postavené a malé. Hlava ma klinový tvar s líščím vzhľadom. Veľkosť tohto psa sa prirovnáva veľkosti jednej šálky.

Pes Boo

Charakteristika

Toto plemeno je živé, inteligentné a rýchlo a ľahko sa učí. To, akí sú malí, si kompenzujú silou a frekvenciou štekania. Pravdou je aj to, že sú dosť tvrdohlaví. Nie sú bojazliví, odhodlajú s vojsť aj na cudzie územie. Toto všetko sa dá natrénovať pomocou tréningu a cvičenia s nimi. Počas výcviku a výchovy je potrebné dať mu najavo, kto je pán pretože toto plemeno je dosť tvrdohlavé a dominantné. Počas svojho života nepotrebujú dlhé vychádzky, skôr im stačí hra s loptou v byte či dome, nehovorím však, že sa nemajú venčiť vonku alebo prechádzať. Tieto psy sú veľmi učenlivé čo sa týka hygienických návykov. Dobrá a kvalitná strava a dostatok pohybu počas vývinu majú významný vplyv na vývin kostí či fyzický stav tela. Nedostatok pohybu či nesprávna strava môžu spôsobiť obezitu a následne dysplaziu kĺbov. Úprava srsti tohto plemena si vyžaduje špeciálnu opateru. Zvlášť na spodnej časti tela, na bruchu. Srsť je potrebné častejšie česať, kúpať špeciálnymi prípravkami. Často sa tieto psy strihajú nakrátko na tele a trošku dlhšia srsť sa necháva na hlave. Podobajú sa na plyšovú hračku. Ich strihanie je vhodné najmä v lete. A to z toho dôvodu, že pod srsťou sa malé telíčko rýchlo prehreje, a to nie je dobré. Môže to spôsobiť vážne problémy či dokonca smrť.
Existujú rôzne farebné varianty tohto plemena: •oranžová
•orange sable
•čierna
•hnedá
•vlkosivá

Srsť sa vyvíja až celé 3 roky. Toto plemeno môže slúžiť aj ako vynikajúci strážca, keďže má veľmi citlivý sluch na vonkajšie podnety a každý pohyb je schopný hlásiť štekaním. Toto štekanie je však potrebné obmedzovať odmalička, aby nedosiahli nevydržateľnú, príliš častú silu a frekvenciu. Je vhodný do bytu, je to bytový pes, a k deťom.

Kúpa a predaj Pomeraniana

Bazárové stránky sú plné inzerátov s týmito psami ale pri kúpe buďte obozretný a poriadne si zvážte kúpu a preverte si predajcu

Ponuka na Bazos.sk
Ponuka na Bazar.sk
Ponuka na i-Bazar.sk

Videá



Peter Nižnanský

Peter Nižnanský

Milovník psov a vášnivý chovateľ exotických pavúkov